Matthijs Rappange wint Open Amateur op de Edese

gepubliceerd op: 28-05-2017

Matthijs Rappange heeft zaterdag 27 mei, na een Play Off met Jordy Kuijsters, de Open Amateur gewonnen op de Edese GC Papendal. 

Matthijs en Jordy waren na 36 holes gelijk geëindigd met rondes in 74 en 73 slagen. Op een verhitte en zonovergoten Edese Golfclub, het was een goede 32 graden, wisten beide spelers hun hoofd koel te houden en twee zeer degelijke scores te realiseren. 

De Play Off werd gespeeld op holes 1 en 18. Beide spelers maakten een par op de eerste hole. De 18e, een par 5 van 518 meter, sloegen beiden de drive op de fairway. Jordy mocht eerst en miste zijn tweede slag en waardoor hij een approach van van zo'n 120 meter over hield. Matthijs had een enorme drive geslagen en kon met zijn tweede slag, een kleine 200 meter naar de green. Met een ijzer 6(!) sloeg hij de bal een meter of 5 over de pin en daarmee een putt voor eagle en de zekere winst. Na een gemiste approach (bal in bunker) van Jordy, had Matthijs aan een birdie genoeg tegen Jordy's par. Met twee putts voor de winst maakte Matthijs geen fout en pakte zo zijn eerste winst in een nationale wedstrijd. 

De winnaar Matthijs Rappange met de overige prijswinnaars.

De eerstvolgende Open Amateur Toernooi is op Golfclub de Koepel op zaterdag 3 juni. Inschrijven is nog mogelijk tot en met 29 mei via deze website.